Spodnje cene so samo informativne narave in lahko močno variirajo glede na zahteve kupca in ponudbo. Prikazi so namenjeni predstavi okvirnih cen za iskano storitev glede na trenutno stanje ponudbe na slovenskem tržišču.

Spodnje cene so samo informativne narave in lahko močno variirajo glede na zahteve kupca in ponudbo. Prikazi so namenjeni predstavi okvirnih cen za iskano storitev glede na trenutno stanje ponudbe na slovenskem tržišču.

Popravilo vodovoda

okvirna cena
Stroški so odvisni od razdalje posameznih priklopov, zahtevnosti terena, razporeditve notranjih prostorov in posledično števila vertikalnih vodov. Cena kanalizacije, skupaj z zunanjo ureditvijo za povprečno hišo, stane približno 20 €/m2. Cenik za prenovo vodovoda in odtokov, skupaj z materialom, v manjši kopalnici se giblje okoli 800 €. Za manjša dela, kot je fina montaža sanitarne opreme boste odšteli od 10-30€ po kosu. Stroške za grobe in fine vodovodne inštalacije, za povprečno družinsko hišo, lahko ocenite od 10-25€ na m2 bivalne površine.
20/ h

Fasada

professional

Cena fasade je najbolj odvisna od vrste in debeline izolacije. Za dobro toplotno izolativnost, ne vgrajujte izolacije tanjše od 12cm. Če obnavljate fasado starejšega objekta, so za izvedbo debelejše izolacije pogosto na voljo različni razpisi (npr. EKO SKLAD), s katerimi si lahko zmanjšate stroške investicije. Za fasadni sistem iz 12 cm stiroporja boste odšteli okrog 33 €/m2. Cena za 15 cm stiropor je 36€/m2. Za še debelejši, 20 cm stiropor pa se cena fasade giblje okrog 40 €/m2.

33-40/ m2

Toplotna črpalka

okvirna cena

Preden se lotite vgradnje toplotne črpalke natančno primerjajte lastnosti svoje hiše in lastnosti naprave. Naj vas ne zavede višina cene toplotne črpalke, saj brez dobrega premisleka, toplotno črpalko lahko preplačate, še slabše pa je, da kupite prešibko in so prihranki veliko manjši. Sodobni sistemi ogrevanja na toplotno črpalko delujejo do 20 let, zato naj bo kakovost toplotne črpalke in strokovno svetovanje glede njene izbire, načina inštalacije in regulacije sistema ter sama izvedba inštalacije. Cena sistema toplotne črpalke voda-voda ali zemlja-voda je najvišja in se giblje od 10.000€ - 15.000€ (brez investicije v razvodni sistem, talno ali radiatorsko gretje), za sistem črpalko zrak-voda povprečne moči 8kW pa boste odšteli od 6.000€ naprej.

6000-15000/ montažo
novo!

Pametna hiša

okvirna cena

Avtomatizirana hiša prihrani veliko stroškov za ogrevanje in razsvetljavo ter omogoča veliko večje udobje bivanja, saj lahko z vsemi sistemi ravnamo optimalno in celo na daljavo. Cena pametnih instalacij je odvisna od vrste vgrajenega pametnega sistema in velikosti hiše. Ceno pametne hiše ne predstavlja le pametna instalacija, ampak tudi naprave, posebej oblikovano pohištvo in oprema, ki je namenjeno za upravljanje in nemoteno delovanje inteligentne hiše. Cena za namestitev inštalacij za popolni nadzor nad razsvetljavo, senčili, klimatsko napravo, ogrevanje, alarmom, znaša 4000-7000 €/kos. Pozanimajte se pri podjetju Roinstal d.o.o. o možnostih cenejše ponudbe, ki si jo lahko vgradite tudi sami!

1500-8000/ kos

Prenova kopalnice

OKVIRNA CENA

Cena prenove kopalnice je odvisna od obsega del, ki so zajeta v prenovo: odstranjevanje ploščic in demontaža opreme, odvoz gradbenega materiala, groba vodovodna dela, zidarska dela, ustrezna priprava podlage za polaganje, polaganje keramičnih ploščic, fugiranje ploščic in suhomontažna dela. Po potrebi je v prenovo kopalnice lahko vključena tudi instalacija cevi za talno gretje, kar stroške prenove kopalnice poviša. Adaptacija kopalnice predstavlja v sklopu celovite prenove stanovanja enega izmed največjih stroškov, na račun vodovodnih instalacij in sanitarne opreme, še posebej v primeru morebitne premestitve odtokov in ostalih cevi. Cena obnove kopalnice se začne od 2000€ naprej pa do 6000€, pri tem bo manjša kopalnica dražja na m2, kot večja. Če boste material vzeli preko izvajalca, boste plačali nižjo stopnjo DDV. Cena celovite prenove kopalnice, v katero je vključena zamenjava keramike, instalacij in sanitarne opreme, se giblje okrog 600€/m2.

20-65/ m2

Polaganje ploščic

OKVIRNA CENA

Ko kupujete keramične ploščice upoštevajte odpad zaradi rezanja, zato vedno kupite približno 10% več ploščic, kot je površina polaganja.Mozaik in večji formati ploščic so dražji kot klasične ploščice. Cena polaganja ploščic standardnih dimenzij na pripravljeno površino znaša okoli 15-18 €/m2. Za dobavo in polaganje talne keramike pa boste odšteli okoli 33 €/m2

15-33/ m2